Apelsinrutor (40 st)

Dekor
Botten:
150 g smör eller margarin
2 apelsiner
2 ägg
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 dl florsocker
5 msk kakao
2 msk vatten
1 äggvita

Värm ugnen till 175º. Smörj och bröa en liten långpanna (20x30 cm). Smält smöret och låt det svalna. Borsta den ena apelsinen i varmt vatten och riv av del gulröda på skalet. Pressa saften ur båda apelsinerna så att det blir 1½ dl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, apelsinskal och saft. Blanda vetemjöl, bakpulver ovh vaniljsocker och rör ner det. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker och kakao. Tillsätt vattnet och rör tills smeten är kall. Vispa äggvitan till fast skum och blanda ner i smeten. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.