Budapestrulle I (10-12 bitar)

Dekor
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötkärnor
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 påse (35 g) mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 burk mandarinklyftor

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Bred ut smeten i en långpanna med ett lätt smort bakplåtspapper i botten. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter i 175°.

Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt svalna under långpannan. Dra loss pappret ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinerna rinna av väl och vänd ner dom i grädden. Bred på fyllningen och rulla ihop ganska löst som en rulltårta. Sikta ev. över florsocker.