Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till
hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock
marängsmet. Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen
försiktigt i marängsmeten. Bred ut den jämt över ett bakplåtspapper
i en långpanna (30 x 40 cm). Grädda mitt i ugnen (175º) i 15-20
minuter. Stjälp upp på ett smörgåspapper och drag av
bakplåtspappret. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt
vatten. Låt kakan kallna under långpannan.
Gör fyllningen under tiden. Häll mandainerna i en sil och låt
lagen rinna av väl. Vispa grädden tjock tillsammans med socker och
kakao. Blanda i frukten. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den
från ena långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan
i smörgåspappret. Låt den gärna ligga i kylskåp eller frys den
några timmar före serveringen. Sikta över lite florsocker eller
ringla över lite smält blockchoklad strax före serveringen. |