Budapestrulle II (8-10 port)

Dekor
100 g hasselnötskärnor
6 äggvitor
3 dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
Fyllning:
1 burk mandarinklyftor
3 dl vispgrädde
2 tsk socker
2 tsk kakao

Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet. Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten. Bred ut den jämt över ett bakplåtspapper i en långpanna (30 x 40 cm). Grädda mitt i ugnen (175º) i 15-20 minuter. Stjälp upp på ett smörgåspapper och drag av bakplåtspappret. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under långpannan.

Gör fyllningen under tiden. Häll mandainerna i en sil och låt lagen rinna av väl. Vispa grädden tjock tillsammans med socker och kakao. Blanda i frukten. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Låt den ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i smörgåspappret. Låt den gärna ligga i kylskåp eller frys den några timmar före serveringen. Sikta över lite florsocker eller ringla över lite smält blockchoklad strax före serveringen.