Choklad och blåbärskaka (24 bitar)

Dekor
olja och ströbröd till plåten
6 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ msk bakpulver
½ dl kakao
300 g smält smör
3 dl hett vatten
4 ägg
4 dl blåbär
2 dl fast blåbärssylt
300 g mörk choklad
1 msk olja

Sätt ugnen på 175º. Pensla olja på plåt med höga kanter (ca 35x40 cm) och strö över ströbröd.

Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao. Smält smöret. Rör ner hett vatten och det smält smöret i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen. Fördela smeten på plåten. Strö över blåbären och grädda 30-35 minuter. Låt kakan svalna. Bred på ett tunt lager blåbärssylt på kakan. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Bred chokladen över kakan. Låt stelna och skär kakan i bitar. Garnera ev. med vispad grädde vid serveringen.