Chokladrutor (ca 35 st)

Dekor
150 g margarin
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Glasyr:
60 g margarin
3½ dl florsocker
4 msk starkt kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

1 dl hackade nötter eller sötmandel

Kläd en långpanna (25x35 cm) med bakplåtspapper. Smält margarinet. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det omväxlande med mjölken i äggsmeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 175° eller till en sticka känns torr. Stjälp upp kakan.

Smält fettet till glasyren, låt det svalna och blanda samman alla ingredienser till en smidig glasyr. Bred den över kakan medan den ännu är varm. Strö över nötter och skär kakan i rutor.