Smula ner jästen i en bunke. Häll över
mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung
och det mesta av mjölet. Arbeta tills degen känns smidig. Låt jäsa
under bakduk cirka 45 minuter.
Skala och hacka löken. Halvera oliverna. Klipp baconet i mindre
bitar. Fräs oliver, lök, bacon och örttärning i matfett.
Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela i två bitar. Kavla varje bit
till en cirka ½ cm tjock kaka. Lägg på skivade tomater och fördela
röran på tomaterna. Strö över riven ost. Rulla samman som en
rulltårta från långsidan. Lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt
bröden jäsa övertäckta cirka 20 minuter. Skåra bröden och strö
över lite grovt salt. Grädda i nedre delen av ugnen på 250° cirka 10
minuter och därefter 25 minuter i 200°. Låt svalna på plåten. |