Flädertårta (10 bitar)

Dekor
250 g mandelmassa
2 äggvitor
Fyllning:
4 gelantinblad
2 äggulor
4 msk socker
2 dl vispgrädde
¾ dl koncentrerad flädersaft
2 dl matlagningsyoghurt

Sätt ugnen på 200º. Klä botten i en rund bakform med löstagbar kant med bakpapper. Smörj formen och mjöla kanterna med vetemjöl eller potatismjöl. 

Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna till vitt skum och vänd ner i mandelmassan. Bred ut smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt botten kallna i formen innan den lossas.

Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Lägg äggulor, sockergrädde och saften i en kastrull och sjud upp under omrörning tills blandningen tjocknat något. Ta av kastrullen från värmen. Låt gelantinbladen droppa av och lägg sedan ner dem i den varma krämen. Kyl krämen i kallt vattenbad under sporadisk omrörning tills den svalnat och börjar stelna. Vänd ner yoghurten.

Diska ur bakformen och lägg ner kakbottnen i formen igen. Bre över fyllningen jämnt och ställ in i kylen minst ett par timmar för att stelna.

Garnera gärna med passionsfrukt vid serveringen.