Flädertårta (10 bitar)
|
![]() |
||||||||||||||||
|
Fyllning:
|
||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||
Sätt ugnen på 200º. Klä botten i en rund
bakform med löstagbar kant med bakpapper. Smörj formen och mjöla
kanterna med vetemjöl eller potatismjöl.
Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna till vitt skum och vänd ner i mandelmassan. Bred ut smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt botten kallna i formen innan den lossas. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Lägg äggulor, sockergrädde och saften i en kastrull och sjud upp under omrörning tills blandningen tjocknat något. Ta av kastrullen från värmen. Låt gelantinbladen droppa av och lägg sedan ner dem i den varma krämen. Kyl krämen i kallt vattenbad under sporadisk omrörning tills den svalnat och börjar stelna. Vänd ner yoghurten. Diska ur bakformen och lägg ner kakbottnen i formen igen. Bre över fyllningen jämnt och ställ in i kylen minst ett par timmar för att stelna. Garnera gärna med passionsfrukt vid serveringen. |