Fromagefyllda bakelser (6 st)

Dekor
Bakelser:
200 g mjöl
100 g hackade nötter
1 tsk bakpulver
100 g strösocker
125 g smör eller margarin
1 ägg
Fromage:
6 gelatinblad
5 dl jordgubbar
50 g strösocker
3½ dl mjölk
1½ dl vispgrädde

Garnering:

3-5 dl jordgubbar

Blanda mjöl, nötter, bakpulver och socker i en skål. Arbeta in smöret och slutligen ägget. Svep in degen i plastfolie och låt den vila kallt 30 minuter. Pensla 6 formar - 12 cm i diameter - med fett. Dela degen i sex bitar och tryck sedan ut den i formarna. Ställ på plåt och grädda långt ner i ugnen i 200° cirka 20 minuter.

Fromage: Blötlägg gelatinbladen. Ansa jordgubbarna och mosa dem till puré tillsammans med socker och mjölk. Använd gärna matberedare. Gelatinet kramas ur och smältes på svag värme och rörs ner i massan. Ställ kallt. Vispa grädden och blanda ner den i massan när den börjar stelna. Spara ev. lite grädde till garnering.

Stjälp upp kakorna ur formarna. Fyll med fromage så att de blir toppiga. Garnera med jordgubbar.