Glöggpaj (10 bitar)

Dekor
Botten:
25 g smör eller margarin
100 g valnötskärnor
½ dl råsocker
Fyllning:
1½ dl vispgrädde
1 förpackning glöggkryddor
15 g mörk choklad

Börja med fyllningen. Ge grädden ett snabbt uppkok tillsammans med kryddorna. Låt svalna och ställ in i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 200º. Smält matfett. Hacka valnötterna mycket fint. Blanda dem med råsocker och matfett. Tryck ut smulorna jämnt i en rund bakform med löstagbara kanter. Grädda botten i cirka 5 minuter.

Sila bort kryddorna fån grädden och ge den åter ett uppkok. Ta av från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält och krämen är slät och blank. Bred ut chokladsmeten jämnt över nötbotten. Ställ kakan kallt några timmar. Lossa kakan från formen och garnera ev. med valnötskärnor, russin och hela kryddor (stjärnanis, kanelstång osv.)