Jordgubbspaj (6-8 bitar)

Dekor
Pajdeg:
5 dl vetmjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
125 g margarin
1 ägg
1-2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 liter jordgubbar
2 msk florsocker
1 msk potatismjöl
(skal en ½ apelsin)
1 äggula till pensling

Arbeta ihop degen i en matberedare och låt den vila kallt cirka 30 minuter.

Lägg jordgubbarna och ev. rivet apelsinskal i en pajform och strö över florsocker och potatismjöl. Kavla ut ¾ av degen till ett lock som täcker en pajformen. Lägg degen över bären och skär kanterna jämna med en vass kniv. Kavla ut resten av degen och använd den till att garnera locket. Pensla varje degbit med lite vatten så att den fäster mot locket. Pensla till sist pajen med en uppvispad äggula.

Grädda i mitten av ugnen i 200° cirka 30 minuter. Servera med vaniljsås.