Smält margaringet i en rymlig kastrull. Låt
det svalna något. Blanda bakpulver, vetemjöl, havregryn och socker i
en skål och rör sedan ner i smöret. Täck en påt (30*40 cm) med
bakplåtspapper. Häll massan på plåten och tryck ut till en rektangel
så att den täcker hela plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15
min i 200°. Dela kakan på mitten med en vass kniv när den fortfarande
är varm. Låt svalan på galler. Smält chokladen i vattenbad och
pensla över kakan så att ena sidan blir glaserad.
Blanda alla ingredienser till kolakrämen i en kastrull. Koka på
svag värme under omrörning cirka 20 minuter tills den tjocknat. Bred
kolakrämen på en av kakorna ovanpå chokladen. Spara lite att ringla
över vid garneringen (2-3 msk).
Vispa grädden och lägg över kolakrämen. Lägg på den andra kakan
med chokladsidan ner mot grädden.
Smält margarinet till frostningen i en kastrull och ta bort från
värmen. Blanda ner florsocker, kakao och grädde. Rör tills smeten är
kall. Vispa äggvitan till fast skumm och vänd ner i frostningen. Bred
över kakan (en del spritsas om man vill). Ringla ett fint mönster av
kolakrämen. |