Långpannetårta,
sk. Pinocchiotårta (14 bitar)
|
![]() |
||||||||||||||||||||||||
Botten
|
Maräng:
Fyllning:
|
||||||||||||||||||||||||
Sätt ugnen på 150°
Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget och rör ner mjölken. Blanda ner mjöl och bakpulver. Bred ut smeten till botten i en långpanna som är 30x40. Det ska vara bakplåtspapper i botten! Vispa vitorna till vitt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget. Bred över marängen toppigt. Hacka mandel/nötter och strö över den. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Lyft ur kakan ur formen och låt den kallna. Tillsätt vaniljsockret i grädden och vispa den medan kakan kallnar. Dela kakan på mitten och bred grädde över ena halvan. Lägg bären på grädden och lägg över den andra tårthalvan. |