Långpannetårta, sk. Pinocchiotårta (14 bitar)

Dekor
Botten 
100 gram smör 
1½ dl strösocker 
5 äggulor 
4 msk mjölk 
2 dl mjöl 
2 tsk bakpulver 
Maräng:
5 äggvitor
 2½ dl strösocker
1 dl grovt hackad mandel eller hasselnötter (kan uteslutas)

Fyllning:

3-4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl hallon och blåbär eller bär efter säsong

Sätt ugnen på 150°

Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget och rör ner mjölken. Blanda ner mjöl och bakpulver. Bred ut smeten till botten i en långpanna som är 30x40. Det ska vara bakplåtspapper i botten!

Vispa vitorna till vitt skum och tillsätt sedan sockret lite i taget. Bred över marängen toppigt. Hacka mandel/nötter och strö över den. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Lyft ur kakan ur formen och låt den kallna.

Tillsätt vaniljsockret i grädden och vispa den medan kakan kallnar. Dela kakan på mitten och bred grädde över ena halvan. Lägg bären på grädden och lägg över den andra tårthalvan.