Lingonsnittar

Dekor
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
50 g smör
1 dl kaffegrädde
drygt 1½ dl lingonsylt
Täcke:
50 g smält smör
1½ dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk kanel

Täck en form - 25-35 cm - med bakplåtspapper. Smörj och bröa med siktat ströbröd. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i en bunke. Smält smöret och blanda det med uppvispat ägg och grädde. Rör ner i de torra ingredienserna till en slät smet. Bred ut den i långpannan. Grädda på nedersta falsen i 175° i 10 minuter. Ta kakan ur ugnen och bred lingonsylten över.

Täcke: Blanda smöret med havregryn, socker och kanel. Strö och smula blandningen över lingonsylten. Höj värmen i ugnen till 200°. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan känns torr och börjar få lite färg. Stjälp upp kakan och dra bort bakplåtspappret. Låt kakan svalna helt innan den skärs i rutor eller snibbar.