Lökgifflar (24 st)

Dekor
punkt 50 g jäst
punkt 1 dl olja
punkt 5 dl ljummet vatten
punkt 1 msk salt
punkt c:a 1½ l vetemjöl
Fyllning:
punkt 2 stora gula lökar
punkt 2 msk margarin

Rör ihop degen och låt den jäsa 30 minuter. Hacka under tiden löken och fräs den sakta svagt gyllenbrun i margarinet. Låt kallna. Ta upp degen och knåda den i 5 minuter. Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rund kaka c:a 35 cm i Ø. Dela varje kaka i 8 tårtbitar. Lägg 1 msk lök på varje tårtbit och rulla ihop till gifflar. Börja med tjockaste delen. Låt gifflarna jäsa till dubbel storlek och grädda sedan mitt i ugnen c:a 10 minuter i 250º.

Godast nybakade och lite ljumna, men går även att äta kalla.