Mandelkubb (32 st)

Dekor
250 g margarin eller smör
6 bittermandlar
2¼ dl mjölk
1 ägg
13 dl vetemjöl
3 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk hjortronsalt
pärsocker till garnering

Värm ugnen till 225º. Smält fettet och låt det svalna. Riv bittermandlarna. Blanda fettet med mjölk, ägg och riven bittermandel. Blanda mjöl, socker, bakpulver och hjortronsalt i en bunke. Rör ner vätskan i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Den ska vara ganska lös. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla ut dem till längder cirka 30 cm långa. Skär längderna i 2 cm breda bitar. Doppa ena snittytan i pärlsocker. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt kallna på galler utan bakduk.