Mariabollar (15 st)

Dekor
Mördeg:
50 g margarin
¾ dl strösocker
1 dl vetemjöl
Smet:
2 dl vatten
100 g margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning och garnering:

5 dl vispgrädde
florsocker
hallonsylt

Värm ugnen till 200°. Blanda ihop mördegen och lägg degen kallt.

Koka upp vatten och margarin i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kanterna. Ta av kastrullen från plattan och låt smeten svalna en stund. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Spritsa smeten ganska glest till 15 kulor på bakplåtskädda plåtar.

Kavla ut mördegen mellan bakplåtspapper till ca 3 mm tjocklek. Ta ut rundlar med diametern 6 cm med hjälp av ett glas eller mått. Lägg mördegsrundlarna på kulorna. Grädda mitt i ugnen tills bullarna fått fin färg cirka 8 minuter. Sänk värmen till 175° och fortsätt grädda (utan att öppna ugnsluckan) tills bullarna är helt torra, cirka 15 minuter. Låt bullarna svalna helt.

Tryck ett hål med fingret på undersidan av bullarna och spritsa in vispad grädde innan serveringen. Garnera med siktat florsocker och hallonsylt på ovansidan.