Mazarinbitar (ca 35 st)

Dekor
Mördeg:
200 g margarin
4 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
Fyllning:
150 g sötmandel
3 bittermandlar
3 ägg
½ dl socker
100 g smält margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Blanda socker och mjöl, smula i fettet och för i äggulan. Arbeta samman till en deg som får vila kallt en stund. Skålla, skala och hacka mandeln. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner mandel, fett, bakpulver och vetemjöl. Kavla den kalla degen direkt på ett bakplåtspapper 25x35 cm. Lägg över den på en plåt och bred över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-20 minuter i 200°. Skär kakan i rutor när den har svalnat.
Vill man garnera kakorna blandar man 2 dl florsocker och saften av en ½ citron till en lagom lös glasyr. Bred den över kakorna. Låt glasyren stelna innan kakorna läggs i burk.