Nötpaj

Dekor
Mördegsbotten:
2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
Fyllning:
200 g blandade nötter
1 dl råsocker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Hacka samman vetemjöl, socker och matfett. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (cirka 24 cm i diameter). Låt den stå och vila i 30 minuter. Sätt ugnen på 225º. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg, cirka 5 minuter. Lägg dem i en handduk och gnugga försiktigt av skalen. Hacka dem mycket grovt. Förgrädda mördegsskalet cirka 8 minuter.

Sjud upp socker, smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning. Det får inte koka! Rör ner nötterna i blandningen och häll i pajskalet.. Grädda i ugnen cirka 8 minuter.