Nöttårta med saffransgrädde (8 port)

Dekor
3 bottnar:
150 g nötter
2½ dl florsocker
4 äggvitor
Saffransgrädde:
4-5 dl vispgrädde
1½ kuvert saffran
1 burk persikor

Rita 3 rundlar, cirka 22 cm i diameter på bakplåtspapper. Mal nötterna och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner försiktigt i nötblandningen. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen (175°) till de känns klara, cirka 15 minuter.

Vispa grädde och saffran. Lossa bottnarna från bakplåtspappret. Dela frukten i tunna klyftor. Bred lite saffransgrädde på den ena botten. Lägg ut persikoklyftorna och spritsa en gräddcirkel i bottens ytterkant. Lägg på nästa botten och upprepa momentet. Lägg på sista botten. Spritsa den full med fina saffransrosor.