Ostfranska (26-28 stycken)

Dekor
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 ägg 4 dl grahamsmjöl
ca 11 dl vetemjöl special
Pensling och garnering:
uppvispat ägg
2 dl god riven ost

Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att all jäst löser sig ordentligt. Tillsätt socker, salt, ägg och grahamsmjölet. Arbeta in vetemjölet i omgångar. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

Knåda degen smidig på nytt och dela den i 26-28 bitar och forma runda släta bullar. Lägg dom på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost. Grädda i ugnen 8-9 minuter i 225°.