Passionscheesecake (12-14 bitar)

Dekor
200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning 1:

500 g philiadelphiaost
3 ägg
1 dl socker
4 passionsfrukter
Fyllning 2:
3 dl crème fraiche
3 msk socker
1 msk vaniljsocker

Garnering:

4 passionsfrukter
1 msk socker

Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen till fina smulor. Smält matfettet och tillsätt. Arbeta samman till en smulig massa. Tryck ut smeten i en rund bakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda botten i nedre delen av ugnen cirka 7 minuter.

Blanda ost, ägg och socker till en slät smet (fyllning 1). Dela passionsfrukterna. Stöt kärnorna i en mortel och blanda i smeten. Häll fyllningen jämt över botten och grädda 30 minuter i nedre delen av ugnen. Blanda ingredienserna till fyllning 2 och häll över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan kallna i formen.

Gröp ur passionsfrukter, söta med socker och häll över kakan innan serveringen.