Pinjerutor (36 st)

Dekor
Mördeg:
150 g smör
1 dl strösocker
2 äggulor
4 dl vetemjöl
Toscasmet:
2 msk honung
1 dl strösocker
50 g smör
1½ dl pinjenötter

Rör smör och socker pösigt till mördegen. Tillsätt äggulorna, en i taget. Tillsätt mjölet och blanda till en smidig deg. Låt degen ligga kallt 1 timme. Kavla ut degen på bakplåtspapper till en 25*30 cm stor platta (cirka ½ cm tjock). Grädda plattan halvfärdig i 175°, cirka 8 minuter.

Blanda honung, socker, smör och pinjenötter i en kastrull. Sjud några minuter under omrörning tills smeten tjocknat något. Bred toscan över den halvgräddade kakan och sätt den ytterligare 5-7 minuter i ugnen.

Låt kakan svalna något. Skär i fyrkantiga eller avlånga bitar. Förvara kakorna i tät burk med folie mellan lagren.