Pitabröd (36 st)

Dekor
150 g jäst
12 dl vatten
3 tsk salt
c:a 29 dl vetemjöl
 

Smula ner jästen i en stor bunke och lös upp den med lite av det 37°-iga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och det mesta av mjölet. Arbeta ihop degen, den ska vara smidig och inte för lös. Låt degen jäsa under bakduk c:a 1 timma. Sätt ugnen på 275°.

Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i sex längder och varje längd i sex runda bullar. Lägg bullarna på mjölat bord att jäsa c:a 20 minuter under bakduk. Med mjölig hand plattar man ut bullarna till en diameter av c:a 12-14 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen ca 5-7 minuter.

Låt bröden kallna under duk. Skär en skåra i brödet och fyll med grönsaker och en god köttröra.