Plommonkaka (ca 30 st)

Dekor
punkt 100 g margarin
punkt 2 dl socker
punkt 3 ägg
punkt 3½ dl vetemjöl
punkt 1½ tsk bakpulver
punkt 20 plommon
Täcke:
punkt 2 ägg
punkt 1 dl socker
punkt 1 dl mellangrädde
punkt 1 dl hackade nötter

Rör socker och margarin mjukt. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (25*35 cm). Halvera plommonen, ta ur kärnorna och tryck ner frukten i smeten.

Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och blanda ner i äggsmeten. Häll blandningen över plommonen. Strö över nötterna.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30-40 minuter i 175°

Skär rutor i valfri storlek när kakan svalnat.