Schwarzwaldtårta (12 bitar)

Dekor
Bottnar:
3 dl hasselnötskärnor
3½ dl florsocker
3 äggvitor
Fyllning och garnering:
5-6 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
150 g blockchoklad

Mal nötterna och blanda dem med florsocker. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen. Rita upp fyra rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter i 150°. Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. Låt svalna på plåten.

Smält blockchokladen i vattenbad. Häll ut den tunt på bakplåtspapper och låt den nästan stelna. Sporra ut fyrkantiga bitar.

Vispa grädden till skum och smaksätt med vaniljsocker. Lägg samman bottnarna med vispad grädde emellan. Spritsa resten av grädden över tårtan och garnera med chokladbitarna. Pudra över lite kakao.