Semlor (12 st)

Dekor
75 g margarin
3 dl mjölk
50 g jäst
½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
Fyllning till 4 semlor:
75 g mandelmassa
½ dl inkråm
2 msk mjölk
1 dl vispgrädde
florsocker

Smält matfettet. Häll i mjölken och lös upp jästen i det fingervarma degspadet. Rör ned kryddorna. Blanda bakpulvret i mjölet och arbeta in det i degvätskan till en smidig deg. Jäs degen ca 30 minuter. Arbeta degen ordentligt och forma 12 släta bullar. Jäs dem på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek under bakduk. Pensla bullarna med ägget och grädda i 250°  mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt kallna under bakduk.

Skär ett av ett lock på 4 bullar. Tag ur lite av inkråmet ur bullarna. Grovriv mandelmassan och blanda med inkråm och mjölk. Fördela fyllningen i hålet på bullarna. Vispa grädden och fördela den över bullarna. Sätt på "hattarna" och sikta florsocker över.