Solrosbröd (24 st)

Dekor
50 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
2 msk sirap
4 dl skalade solrosfrön
13-14 dl vetemjöl

Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37º. Smula sönder degen i en bunke och rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, solrosfrön och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. 

Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk cirka 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.