Tekakor med havregryn (20 st)

Dekor
1 dl havregryn
5 dl vatten
50 g smör
½ dl sirap
2 tsk salt
50 g jäst
9-10 dl rågsikt

Koka en gröt på havregryn och 2,5 dl vatten. Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet, sirapen och saltet. Smula jästen i en bunke, ha i grötblandningen och rör tills jästen löst upp sig.

Blanda i mjölet och arbeta degen ihop till en deg. Låt jäsa 30 minuter. Ha upp degen på ett bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen ca ½ cm hög. Stansa ut rundlar och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Nagga tekakorna med en gaffel. Låt jäsa under en handduk ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225º. Baka mitt i ugnen i 6-8 minuter tills de får en gyllene färg.