Tomattårta (10 bitar)

Dekor
125 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 ägg
1 tsk bikarbonat
3 dl tomatsoppa, serveringsfärdig
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
½ tsk kryddnejlika
1 krm malen muskotnöt
2 dl russin
2 dl valnötter

Topping:

400 g färskost (typ philiadelphia)
2 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
ev. skal av 1 apelsin

Rör smör och socker poröst. Vispa i ett ägg i taget. Lös upp bikarbonaten i lite soppa och rör ner. Tillsätt resten av soppan. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära, nejlika, muskot, russin och grovt hackade valnötter och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord för 1½ liter och grädda i 175º cirka 60 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna under formen.

Vispa samman färskost och socker till en fluffig smet. Bred över kakan. Garnera ev. med strimlat apelsinskal.