Smörj en form med avtagbara kanter, cirka 24 cm i diameter
och "bröa" med mannagryn. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner
mjölsorterna och bakpulvret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och
grädda i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna och dela sedan i tre bottnar. Vispa
grädden till fyllningen. Lös upp gelatinet. Blanda grädde, yoghurt, socker, sylt och
citronsaft. Häll i gelatinet i en tunn stråle i krämen. Rör under tiden.
Ställ kanten från bakformen (utan botten) på ett tårtfat. Lägg i en tårtbotten.
Fördela hälften av fyllningen ovanpå. Lägg på botten nr 2 och lägg på resten av
fyllningen. Placera den tredje botten överst. Ställ tårta i kylen 1 timma. Tag bort
tårtformen. Vispa grädde och garnera tårtan med denna. Garnera med tunna klyftor av en
persika eller med färska hallon. |