Yoghurttårta (16 port)

Dekor
Botten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
smör och mannagryn till formen
Fyllning:
3 dl vispgrädde
500 g yoghurt med drottningsmak
1 dl strösocker
1½ dl hallonsylt
2 msk citronsaft
1½ msk gelatinpulver

Garnering:

4 dl vispgrädde
1 persika eller hallon

Smörj en form med avtagbara kanter, cirka 24 cm i diameter och "bröa" med mannagryn. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjölsorterna och bakpulvret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna och dela sedan i tre bottnar.

Vispa grädden till fyllningen. Lös upp gelatinet. Blanda grädde, yoghurt, socker, sylt och citronsaft. Häll i gelatinet i en tunn stråle i krämen. Rör under tiden.

Ställ kanten från bakformen (utan botten) på ett tårtfat. Lägg i en tårtbotten. Fördela hälften av fyllningen ovanpå. Lägg på botten nr 2 och lägg på resten av fyllningen. Placera den tredje botten överst. Ställ tårta i kylen 1 timma. Tag bort tårtformen. Vispa grädde och garnera tårtan med denna. Garnera med tunna klyftor av en persika eller med färska hallon.