Sjötunga med grön sås (4 port)

Dekor
6-700 g sjötungsfiléer
1 tsk salt
½ dl vetemjöl
3 msk smör
300 g oskalade räkor
Såsen:
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
½ finhackad vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1 kruka färsk basilika
100 g mjukt smör
¼ krm cayennepeppar

Skala räkorna. Börja sedan med såsen. Blanda vin, buljongtärning och vitlök i en kastrull. Koka ihop tills ca 1½ dl återstår. Tillsätt creme fraichen och koka ytterligare någon minut. Lägg basilikabladen tillsammans med smöret och cayennepepparen i en matberedare. Slå på det heta vinkoket och kör allt 1-2 minuter. Häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med lite salt. Hetta upp såsen igen precis innan serveringen.

Hetta upp en stekpanna. Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Lägg i smöret i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i fiskfiléerna och stek dem på ej för stark värme ca 3 minuter på varje sida.

Gör en spegel av såsen på varje tallrik. Lägg på fisken och garnera med räkor (gärna upphettade ett kort ögonblick i stekpannan). Servera med pressad potatis.