Skala räkorna. Börja sedan med såsen. Blanda vin,
buljongtärning och vitlök i en kastrull. Koka ihop tills ca 1½ dl återstår. Tillsätt
creme fraichen och koka ytterligare någon minut. Lägg basilikabladen tillsammans med
smöret och cayennepepparen i en matberedare. Slå på det heta vinkoket och kör allt 1-2
minuter. Häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med lite salt. Hetta upp såsen igen precis
innan serveringen. Hetta upp en stekpanna. Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl.
Lägg i smöret i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i fiskfiléerna och stek
dem på ej för stark värme ca 3 minuter på varje sida.
Gör en spegel av såsen på varje tallrik. Lägg på fisken och garnera med räkor
(gärna upphettade ett kort ögonblick i stekpannan). Servera med pressad potatis. |