Västerbottenlax (4 port)

Dekor
7-800 g färsk lax skuren i tunna skivor
1-2 påsar riven västerbottensost
salt o peppar

Garnering i samband med serveringen:

några matskedar fint hackad rödlök
dillvippor
några matskedar stenbitsrom
tunna skivor lime
Vitvinssås:
2 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning (eller 2 msk fiskfond)
1 dl vitt vin
3 dl grädde

Sätt ugnen på 225°. Lägg ut laxskivorna och fördela osten på skivorna, salta och peppra. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnssäker form. Gör såsen i en kastrull. Smält smöret och vispa ner mjölet. Häll i grädde och vinet och smula i buljongtärningen. Låt koka upp och häll sedan över fisken. Stek ca 25 minuter i ugnen. Garnera med lök, rom, lime och dill.

Gott med pressad potatis.