Wokad lax med cajunsås (4 port)

Dekor
600 g laxfilé
2 röda paprikor
150 g champinjoner
6 salladslökar
2 msk olja
1 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
salt och peppar
Marinad
1 dl Oyster & Shrimp Sauce
(finns ofta vid asiatiska hyllorna)
1 msk cajunkryddor
2 krossade vitlöksklyftor

Rör samman marinaden i en skål. Skär bort skinnet på laxen och skär köttet i grova strimlor. Lägg dem i marinaden och rör om. Låt stå cirka en timme.

Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Skiva champinjonerna och salladslöken. Hetta upp oljan i en wokpanna eller en stor stekpanna och fräs paprikan, svampen och löken ett par minuter under omrörning. Salta och peppra. Tag upp grönsakerna och lägg åt sidan.

Hetta upp lite mera olja. Ta upp laxbitarna ur marinaden och stek dem försiktigt ett par minuter. Häll på buljongen, creme fraichen och marinaden och lägg i grönsakerna. Låt puttra på svag värme 1-2 minuter eller tills laxen är klar. Servera med jasminris.