Fläskrulader (4 port)

Dekor
8 tunna skivor av bog eller skinka
1 äpple i klyftor
8 kärnfria katrinplommon
salt, svartpeppar
malen ingefära
2 msk smör
3 dl köttbuljong
Sås:
2 dl sky
2 msk äpplemos
1 msk vinäger
1-2 msk arrowrot eller potatismjöl

Banka ut skivorna lite. Krydda med salt, peppar och ingefära. Lägg en äppelklyfta och ett katrinplommon på varje skiva och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare. Bryn ruladerna i smör så att de får fin färg. Slå på köttbuljongen och låt eftersteka under lock cirka 25 minuter. Tag upp ruladerna.

Låt skyn koka ihop cirka 10 minuter. Tillsätt äppelmos och vinäger och smaka av med salt och peppar. Red av såsen med arrowrot eller potatismjöl utrört i lite vatten. Lägg tillbaka ruladerna och låt det hela bli genomvarmt.