Fylld grillad falukorv (4 port)
|
![]() |
|||||||||||||
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
För att göra den här rätten behöver man ett litet
plaströr (sådant som man drar el-ledningar igenom, ca 1½ cm i
diameter).
Pressa igenom röret mitt i korven. Blanda smör, vitlök och persilja väl. Fyll hålet med blandningen (ta röret till hjälp). Vispa samman olja, ketchup och kryddor. Pensla korven. Täck ändarna av korven och cirka 3 cm in med aluminiumfolie. Se till att det blir tätt och bind om ett snöre så att foliet inte glider av. Grilla korven runt om på galler cirka 15 cm från glöden under cirka 15 minuter eller tills korven fått fin färg och är genomhet. Skär upp i cirka 2 centimetertjocka skivor. Servera med en god potatissallad eller färskpotatis och ett gott bröd. Går även att grilla i ugnen (225°). |