Isterbandslåda (4 port)

Dekor
10-12 potatisar
1 stor burk creme fraiche
4 st isterband
1 st köttbuljongtärning
1 purjolök
2-3 dl grädde
3 dl riven ost
salt, peppar
(1 tsk vinäger)
(1-2 vitlöksklyftor)

Koka potatisen och låt den kallna. Tärna den och lägg i en smord eldfast form. Skär purjolöken i fina strimlor och strö över. Kläm ut isterbanden och lägg ovanpå. Salta och peppra. Blanda creme fraiche och grädde. Smula i en buljongtärning. Pressa i eventuella vitlöksklyftor och/eller vinäger. Blanda ner riven ost och slå över isterbanden.

Gratinera i ugn 225° tills det är genomvarmt och fått fin färg (cirka 20-30 minuter)

Går att utesluta creme friachen och istället ta 4-5 dl grädde, eller ta en liten burk creme fraiche och 3-4 dl grädde.