Afrikansk linsgryta (4 port)

Dekor
1 gul lök (el. ½ purjolök)
olja att steka i
2 msk tomatpuré
1 msk curry
2 dl röda linser
3-4 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölj, 400 g
200 g krossade tomater
140 g ananasringar, avrunnen
2 bananer
3 tsk citronsaft
salt, peppar
(cashewnötter)

Hacka eller strimla löken och fräs mjuk i oljan i en stor kastrull ett par minuter. Tillsätt tomatpure, curry och linser, blanda runt och låt fräsa någon minut innan man tillsätter buljong, kokosmjölk och tomater. Låt puttra på svag värme 10-16 minuter. Dela ananasen i bitar och skiva bananen. Lägg i grytan och låt koka med någon minut. Ta av från värmen, smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Strö över cashewnötter vid serveringen.